Eurowings na Bliskom istoku: Nemački LCC otvara linije za Saudijsku Arabiju i UAE

Foto: Eurowings

Niskotarifna avio-kompanija Eurowings planira da otvori nekoliko novih linija između Nemačke i gradova na Bliskom istoku.

Mada su se glavna tržišta Eurowingsa tradicionalno nalazila na Starom kontinentu, avio-kompanija je odlučila da diversifikuje svoje poslovanje. Nakon uspeha ruta iz Berlina i Štutgarta za Dubai, Eurowings je odlučio da proširi mrežu linija na Bliskom istoku i ponudi netipične destinacije za evropske niskotarifne prevoznike.

Foto: Eurowings

Foto: Eurowings

Počevši od novembra ove godine, Eurowings će otvoriti linije iz Berlina i Kelna za Džedu u Saudijskoj Arabiji. Letovi ka ovoj destinaciji obavljaće se tri puta nedeljno, piše Airways Magazine. Eurowings takođe planira da naredne zime uvede dodatne letove na rutama Berlin – Dubai i Štutgart – Dubai. Letovi iz nemačke prestonice biće povećani sa četiri na sedam nedeljno dok će se saobraćaj između Štutgarta i Dubaija obavljati tri puta sedmično umesto dva puta kao ove zime.

U mreži Eurowingsa mogu se pronaći i druge destinacije na Bliskom istoku, mada mnogo bliže nego Dubai i Džeda. Na svom veb sajtu, Eurowings reklamira letove za Tel Aviv, Erbil i Bejrut.

Foto: Eurowings

08.03.2024.