Azija

Etihad želi da kupi ruski AirBridgeCargo

Foto: Aktug Ates

Etihad Airways zainteresovan je za kupovinu ruske teretne avio-kompanija AirBridgeCargo, prenosi portal Loadstar. Prevoznik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata navodno već pregovara o preuzimanju cargo giganta koji od početka rata u Ukrajini nema mogućnost da posluje u inostranstvu.

Kompanija Etihad želi da kupi i sve avione AirBridgeCargo-a i prebaci ih u svoj registar što bi omogućilo ruskom prevozniku da nastavi sa letovima ka drugim zemljama. Ovom kupovinom bi bili namirene i strane lizing kuće koje su svoje letelice iznajmljivale AirBridgeCargo-u sve do početka rata i čiji su avioni u međuvremenu zadržani u Ruskoj Federaciji.

Kako navodi Loadstar, Etihad Airways vrši proveru i traži način da izvrši preuzimanje bez kršenja sankcija uvedenih Rusiji. Ukoliko AirBridgeCargo zaista postane deo kompanije iz Abu Dabija, teretna flota Etihad Airways-a će se povećati za 17 aviona. Ruska cargo kompanija koristi 16 Boeinga 747F kao i 1 Boeing 777F, a skoro svi avioni su parkirani na aerodromu Šeremetjevo u Moskvi.

Foto: Aktug Ates

24.06.2022.