Azija

Etihad u cenu karte uključuje i PCR test

Putnici Etihad Airwaysa koji putuju iz Abu Dabija će uz kupljenu kratu dobiti i mogućnost testiranja na COVID 19 u medicinskom centru Life Dx. Svi putnici koji putuju iz glavnog grada UAE će imati priliku da se testiraju između 48 i 96 sati pre leta u klinici Life Dx dok će gosti prve i biznis klase moći da se testiraju kod kuće.

“Ovo je veoma značajan napredak koji će putnicima Etihada koji lete iz Abu Dabija olakšati putovanje time što će im ukloniti neugodnosti prilikom testiranja. Uvereni smo da će ovo partnerstvo pružiti Etihadu, i što je još važnije njegovim putnicima, vrhunske tehnologije testiranja Life Dxa kako bi mogli da putuju iz glavnog grada sa većom sigurnošću.” izjavila je potpredsednica Etihadove medicinske službe Nadia Bastaki.

Etihad Airways naglašava da će ovi testovi biti dostupni za sve putnike sem za one koji putuju u Kinu. U kompaniji navode da se pri ulasku u Kinu zahteva druga vrsta testa koju Etihad ne pruža. Takođe se navodi da zaposleni koji koriste besplatne karte za putovanja neće imati pravo na testiranje.

01.10.2020.