Etihad otvorio novi terminal u Abu Dabiju, aerodrom promenio ime

Foto: Etihad Airways

Kompanija Etihad Ervejs juče je obavila prvi let sa novog Terminala A u Abu Dabiju koji je nakon nekoliko godina izgradnje konačno otvoren. Inauguralni let EY224 za Nju Delhi obavljen je sa Erbasom A350-100 prevozeći 359 putnika koji su ujedno bili i prvi posetioci Terminala A.

Kako bi proslavio ovaj važan događaj, Etihad Ervejs je odlučio da otvori vrata svog VIP salona svim putnicima na letu EY224, kako onima u bizinis tako i onima u ekonomskoj klasi. Na gejtu C27 gde su se ukrcavali putnici za Abu Dabi presečena je svečana vrpca čime je Terminal A u prisustvu visokih zvaničnika Etihada i aerodroma.

„Ovo je ključni i uzbudljiv trenutak u istoriji Etihada. Kako u novembru počinjemo da slavimo naš 20. rođendan, spremni smo za sledeće poglavlje rasta u našem novom domu,“ poručio je izvršni dirketor Etihada Antonoaldo Neves.

Avio-kompanija iz Abu Dabija postepeno će premeštati sve operacije na novi Terminal A, prenosi Simple Flying. Najveći broj letova trebao bi da bude izmešten na Terminal A u periodu od 9. do 14. novembra i avio-kompanija će upozoriti svoje putnike na ovu promenu. Svi letovi trebali bi da budu premešteni do 14. novembra.

Sa novim terminalom stiglo je i novo ime za aerodrom u Abu Dabiju. Po direktivi predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhameda bin Zajeda aerodrom u Abu Dabiju biće preimenovan u Zayed International 9. februara naredne godine.

Foto: Etihad Airways

01.11.2023.