Etihad Ervejz najavio veliku ekspanziju

Foto: Etihad Airways

Kompanija Etihad Ervejz (Etihad Airways) je saopštila da će tokom predstojeće zimske sezone otvoriti sedam novih linija kao i da će povećati obim saobraćaja na dvanaest ruta u svojoj postojećoj mreži. Prevoznik sa Bliskog istoka koji je usled velikog broja akvizicija u prethodnoj deceniji skoro bankrotirao, sada ponovo raste, a čini se da će njegov fokus ove zime biti evropska tržišta.

Krajem septembra i početkom oktobra Etihad Ervejz će u svoju mrežu dodati Dizeldorf, Kopenhagen i Osaku. Linija za Sankt Peterburg o kojoj smo ranije pisali biće pokrenuta 29. oktobra, a kompanija će prvog dana 2024. godine započeti letove na još dve rute – ka Kožikodu i Tiruvanantapuramu u Indiji.

Poslednji dodatak mreži će biti linija između Abu Dabija i Bostona. Inauguralni let na ovoj ruti je zakazan za 31. mart naredne godine i planirana su 4 nedeljna polaska.

Dodatni polasci se uvode na linijamaka Čenaju, Frankfurtu, Rimu, Kočiju, Madridu, Milanu, Minhenu, Puketu, Kolombou, Kairu, Islamabadu i Maleu. Etihad Ervejz je saopštio da će linija ka Lisabonu sada postati celogodišnja i da će se obavljati tri puta nedeljno.

Izmena će biti i na rutama Abu Dabi – Amsterdam i Abu Dabi – Moskva jer su vremena letova promenjena.

„Ponudom više opcija putovanja i bržih veza, cilj nam je da privučemo sve veći broj posetilaca u Abu Dabi, podstičući ekonomski rast grada, istovremeno obogaćujući iskustvo putovanja za naše putnike,“ poručio je izvršni direktor kompanije Antonoaldo Neves.

Foto: Etihad Airways

10.08.2023.