Afrika

Ethiopian izvršio konverziju prvog Boeinga 767

Ethiopian Airlines Grupa saopštila je da je u potpunosti kompletirala konverziju jednog Boeinga 767 iz putničke u teretnu varijantu. Ovo je samo prvi od ukupno tri Ethiopian-ova Boeinga 767 koje kompanija planira da konvertuje u svojim MRO postrojenjima na aerodromu Adis Abeba. Konverzija prve letelice izvršena je u saradnji sa izraelskom firmom Israel Aerospace Industries (IAI) sa kojom je Ethiopian Airlines radi od prošle godine.

Afrički prevoznik ima ukupno 3 Boeinga 767-300ER koji su stari u proseku 18,2 godine i čija se upotreba u putničkom prevozu više ne smatra isplativom. Zbog toga je Ethiopian Airlines započeo saradnju sa IAI uz čiju pomoć će konvertovati još dve letelice u teretnu varijantu i koje će nastaviti da lete u cargo odeljenju avio-kompanije.

„Oduševljeni smo što sarađujemo sa Israel Aerospace Industries i postajemo prvi afrički prevoznik koji je uspešno završio konverziju aviona B767 iz putničke u teretnu varijantu. Kao avio-kompanija koja se brzo razvija, naše partnerstvo sa IAI, jednim od globalnih tehnoloških lidera u vazduhoplovnoj industriji, ključno je u transferu tehnologije i veština u oblasti održavanja, popravke i remonta. Ethiopian Airlines je posvećen tome da se svojim klijentima približi visokokvalitetnim kargo uslugama…“ izjavio je izvršni direktor Ethiopian Airlines Grupe Mesfin Tasew.

Foto: Konstantin von Wedelstaedt

13.10.2022.