Afrika

Ethiopian Airlines zainteresovan za teretne B777X

Foto: Michael Stappen

Kompanija Ethiopian Airlines potpisala je Memorandum o razumevanju za kupovinu pet novih Boeinga 777X u teretnoj varijanti. Kako poručuju iz Ethiopian-a, nove letelice pomoćiće kompaniji da odgovori na sve veću potražnju za prevozom tereta preko Adis Abebe i obezbediće dugoročni održivi rast.

„Ethiopian Airlines je decenijama na vrhu afričkog cargo tržišta, povećavajući svoju flotu teretnih Boeing aviona i povezujući kontinent sa tokovima globalne trgovine. Namera da se kupi novi 777-8 Freighter dodatno naglašava vrednost našeg najnovijeg aviona i osigurava da će Ethiopian ostati ključni igrač u globalnom transportu tereta, pružajući mu povećan kapacitet, fleksibilnost i efikasnost za budućnost,“ izjavio je viši potpredsednik za komercijalu i marketing Boeinga Ihssane Mounir.

U teretnoj floti Ethiopian Airlines-a trenutno se nalazi 12 aviona. Većinu flote čine Boeinzi 777F koji su u proseku stari 5,8 godina i koji predstavljaju okosnicu teretne divizije Ethiopian Airlines-a. Pored ovih širokotrupaca, afrička avio-kompanija koristi i tri Boeinga 737-800 za kraće linije ka afričkim i bliskoistočnim destinacijama.

Foto: Michael Stappen

06.03.2022.