Ethiopian Airlines pokreće još jednu liniju ka Evropi

ethiopian airlines, vesti iz avijacije

Nacionalna avio-kompanija Etiopije je saopštila da će ove letnje sezone uspostaviti letove na potpuno novoj liniji između Adis Abebe i Kopenhagena. Nova linija bi trebala da startuje 22. maja i na njoj će se letove obavljati 5 puta nedeljno, svakog dana sem utorkom i nedeljom. Na novoj liniji Ethiopian Airlines-a će saobraćati Boeinzi 787-9 sa 315 sedišta u dvoklasnoj putničkoj konfiguraciji.

„Drago nam je što otvaramo novu rutu za Kopenhagen, u Danskoj, koja će biti naša 21. destinacija u Evropi. Sa pokretanjem letova, Kopenhagen će postati ključna destinacija za Ethiopian Airlines u severnoj Evropi i južnoj Skandinaviji. Zahvaljujući širokoj mreži Ethiopian Airlinesa širom Afrike, nova linija će poboljšati vazdušnu povezanost između Evrope i Afrike i na taj način olakšati trgovinu, turizam i diplomatske odnose između dva regiona,“ poručio je izvršni direktor Ethiopian Airlines Grupe Mesfin Tasew.

On je dodao da će direktna ruta stvoriti nove mogućnosti za danske firme, posebno farmaceutsku industriju, zahvaljujući najsavremenijim objektima i farmaceutskom krilu Ethiopian Cargo-a.

 

24.12.2023.