Evropa

Ethiopian Airlines otvara novu liniju ka Evropi

Foto: Konstantin von Wedelstaedt

Nacionalna avio-kompanija Etiopije je saopštila da će krajem ovog meseca započeti redovne letove na liniji između Adis Abebe i Ciriha, svoje 19. destinacije u Evropi. Ethiopian Airlines će već od 31. oktobra startovati letove ka najvećem gradu Švajcarske, a na ruti ka Cirihu će saobraćati Boeinzi 787.

U početku su planirana tri nedeljna polaska i ovi letovi će nadopuniti već postojeće na liniji između Adis Abebe i Ženeve koji će se od kraja ovog meseca obavljati četiri puta nedeljno. To znači da će Švajcarska i Etiopija uskoro biti povezane sa sedam direktnih nedeljnih letova.

„Drago nam je što otvaramo novu rutu koja povezuje finansijsku prestonicu Švajcarske, Cirih sa preko 130 destinacija Ethiopian Airlines-a preko političke prestonice Afrike, Adis Abebe. Novi letovi će proširiti naše prisustvo u Švajcarskoj i Evropi u celini i obezbediti poboljšanu vazdušnu povezanost između Švajcarske i Etiopije. Nova ruta će takođe olakšati diplomatske i socioekonomske odnose ne samo između Etiopije i Švajcarske, već i između Afrike i Evrope,“ poručio je izvršni direktor Ethiopian Airlines Grupe Mesfin Tasew.

Foto: Konstantin von Wedelstaedt

25.10.2022.