Afrika

Ethiopian Airlines i Boeing uspostavljaju strateško partnerstvo

Američki proizvođač aviona Boeing i etiopska nacionalna avio-kompanija potpisali memorandum o razumevanju koji predviđa dugoročnu stratešku saradnju. Dve kompanije su dogovorile saradnju u oblasti industrijskog razvoja, napredne vazduhoplovne obuke i edukacije koje bi trebale da pozicioniraju Ethiopian Airlines na sam vrh afričke vazduhoplovne industrije. Boeing će pomoći etiopskom vazduhoplovnom sektoru da razvije svoje proizvodne sposobnosti, unapredi kvalitet usluga i učini industriju ove afričke zemlje konkurentnijom na svetskom tržištu.

Etiopija bi trebala da postane glavni centar za obuku budućeg vazduhoplovnog kadra iz Afrike. Kako bi postigao svoj cilj, Boeing će započeti saradnju sa velikim brojem obrazovnih institucija u zemlji i pružiće im neophodne edukativne programe i infrastrukturu za učenje.

“Više od 70 godina radimo u saradnji sa Boeingom na različitim velikim projektima u vazduhoplovstvu kako bismo opslužili afrički kontinent, a ovo partnerstvo proširuje i gradi naše sposobnosti na više polja,” izjavio je izvršni direktor Ethiopian Airlines Grupe Tewolde GebreMariam.

30.08.2021.