Erbas A220 dobio novog korisnika

Foto: Airbus - Sylvain Ramadier

Kompanija Sajprus Ervejz (Cyprus Airways) potpisala je danas ugovor o zakupu 2 Erbasa A220, time postavši najnoviji korisnik ovog regionalnog aviona. Dva A220-300 su nabavljena putem dugoročnog lizing aranžmana sa kompanijom ALC (Air Lease Corporation) koja će dogovorene avione isporučiti već ovog meseca. Ugovor o zakupu je potpisan na pariškom vazduhoplovnom sajmu.

„ALC sa zadovoljstvom objavljuje ovu sporazum za dva Erbas A220 aviona sa našim novim klijentom, Sajprus Ervejzom. Kao prvi koji je predstavio A220 avio-kompaniji i Kiparu, ALC se raduje saradnji sa timom Sajprus Ervejza na razvoju i rastu flote nacionalnog avio-prevoznika sa tehnološki najnaprednijim i najefikasnijim avionima,“ poručio je Steven Udvar-Hazi, predsednik kompanije Air Lease Corporation.

Foto: Airbus - Master Films - Hervé Goussé

Kokpit Erbasa A220; Foto: Airbus – Master Films – Hervé Goussé

Kiparski nacionalni avio-prevoznik je u decembru prošle godine najavio velike planove za rast u narednih nekoliko godina koji podrazumevaju proširenje flote i uvođenje novih linija. Sajprus Ervejz je tada najavio da će ove godine nabaviti 2 Erbasa A320 ali se očigledno odlučio na malđe i modernije A220. O celokupnom planu kompanije koji se tiče flote i mreže destinacija možete pročitati u prošlogodišnjem tekstu.

Foto: Airbus – Sylvain Ramadier

21.06.2023.