Er Srbija preusmerava letove između Beograda i Katanije na aerodrom Lamecija Terme

Foto: Air Serbia

Er Srbija (Air Serbia) je posle požara koji je u ponedeljak, 17. jula 2023. godine, izbio na aerodromu u Kataniji, saopštila da su još uvek izuzetno ograničene mogućnosti za sletanje i poletanje sa tog aerodroma, a da prioritet imaju avio-kompanije iz zemalja Šengen zone. Srpski nacionalni avio-prevoznik je u zvaničnom saopštenju poručio da otežavajuću okolnost predstavlja i činjenica da aerodrom u Palermu, koji je Er Srbija koristila u ponedeljak, nije u mogućnosti da prihvati sve letove preusmerene iz Katanije. Posledično, sutrašnji (petak, 21. jul 2023. godine) let Er Srbije JU538, između Beograda i Katanije, kao i let JU539 između Katanije i Beograda preusmereni su na aerodrom Lamecija Terme (SUF), javlja srpska avio-kompanija.

Let Er Srbije JU538 između Beograda i aerodroma Lamecija Terme, poleteće sa beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ sutra (petak, 21. jul 2023. godine) u 11:55 časova. Za putnike na tom letu organizovan je autobuski prevoz između aerodroma Lamecija Terme i aerodroma u Kataniji, kao i aerodroma Lamecija Terme i trga Piazza Papa Giovanni XXIII u Kataniji.  

Kada je reč o putnicima koji treba da se vrate iz Katanije za Beograd sutrašnjim letom Er Srbije JU539, poletanje sa aerodroma Lamecija Terme biće u 14:35 časova po lokalnom vremenu, dodaje u saopštenju Er Srbija. Za putnike na tom letu organizovan je transfer do aerodroma Lamecija Terme koji uključuje autobuski prevoz i trajekt. Polazak autobusa za putnike koji putuju mimo turističkih grupa biće u 9 časova ujutru po lokalnom vremenu sa trga Piazza Papa Giovanni XXIII u Kataniji. Putnici turističkih grupa domaćih agencija će informacije o vremenu i mestu polaska transfernih autobusa dobiti od agencijskih vodiča.

Foto: Air Serbia

20.07.2023.