Er Nostrum izbacio redovne putnike zbog fudbalera

Foto: Air Nostrum

Avio-kompanija Er Nostrum našla se u žiži španske javnosti nakon što je otkazala redovan putnički let u poslednji čas kako bi iznajmila svoj avion FK Sevilji.

Mitsubishi CRJ-1000, nekadašnji Bombardier, sa registracionom oznakom EC-MLC trebao je u subotu 4. novembra da obavi let IB8869 iz Viga ka Madridu ali je Er Nostrum te noći otkazao let, prenosi Aviation24. Uzrok otkazivanja nije bilo ni loše vreme, kvar letelice ili gubitak slota već potreba da se avion prebaci na specijalni čarter let za FK Sevilju čiji se privatni avion pokvario.

Putnici koji su to veče trebali da lete za špansku prestonicu obavešteni su da let IB8869 neće biti realizovan. Umesto ka Madridu, EC-MLC je odleteo za Sevilju prevozeći fudbalere koji su tog dana u Vigu igrali protiv domaćina FK Selte.

Foto: Air Nostrum

Foto: Air Nostrum

Prema pisanju španskih medija, oko 80 putnika je trebalo da leti za Madrid i veliki broj njih navodno je imao konekcije na druge letove. Putnici su odlučili da putovanje ka španskoj prestonici udaljenoj 600 kilometara od Viga nastave autobusom.

Avio-kompanija se u međuvremenu našla na meti kritika španske javnosti koja je negodovala zbog tretmana „običnih“ putnik. Er Nostrum uputio je izvinjenje putnicima i obećao kompenzacije.

Foto: Air Nostrum

08.11.2023.