Er Belgija penzioniše Erbase A330neo, problem RR motor

Foto: Air Belgium

Avio-kompanija Er Belgija (Air Belgium) odlučila je da penzioniše svoje širokotrupne Erbase A330neo. Dve letelice stare pet i dve i po godine bi prema aktuelnim planovima belgijskog prevoznika trebale da napuste flotu do kraja ove godine.

Odluka o izbacivanju Erbasa A330-900 usledila je nakon dugotrajnog problema sa jednim od Rols Rojs Trent 7000 motora kao i nemogućnošću da postigne dogovor sa proizvođačem oko njegovog servisiranja, piše Aero-News Journal. Letelica se registracionom oznakom OO-ABF prošle godine je imala ozbiljan kvar na hidrauličnoj pumpi aviona i motor aviona je usisao metalne delove.

Taj avion je od avgusta prizemljen u Briselu dok je drugi vazduhoplov OO-ABG trenutno iznajmljen kompaniji LOT. Svega tri godine od kada je počeo da koristi A330neo, belgijski prevoznik planira iste da vrati Erbasu i nabavi druge letelice, prenosi Aero-News Journal.

Flota Er Belgije trenutno se sastoji od dva A330-900, četiri A330-200 kao i tri Boinga 747-8, navodi se na sajtu Planespotters.net.

Foto: Air Belgium

22.01.2024.

Ostavi komentar