Emirejts želi da pokrene letove za Berlin, sprečava ga zakon star 30 godina

Foto: Emirates

Kompanija Emirejtsa izrazila je želju za pokretanjem direktnih letova između Dubaija i Berlina ali je u toj nameri sprečava tri decenije star sporazum.

Prvi čovek Emiratesa Tim Klark i gradonačelnica Berlina Franciska Gifaj obavili su sastanak u prostorijama avio-kompanije u Dubaiju gde su vodili razgovore o potencijalnom uspostavljanju letova ka nemačkoj prestonici.

„Emirejts čvrsto veruje da Berlin i Brandenburg imaju veliki potencijal da postanu uspešna destinacija za duge letove. Nadamo se da ćemo moći da letimo do aerodroma Berlin Brandenburg u budućnosti. Počeli bismo letove za Berlin što je pre moguće, ako bi to bilo dozvoljeno uz naše postojeće četiri nemačke destinacije,“  izjavio je Tim Klark.

Uprkos želji Emirejtsa da otvori liniju između Dubaija i Berlina, u tome ga sprečava bilateralni sporazum UAE i Nemačke.

Naime, dve zemlje su 1994. godine potpisale sporazum koji ne dozvoljava kompaniji da obavlja letove ka više od četiri destinacije u Nemačkoj. Emirejts već leti za Frankfurt, Minhen, Dizeldorf i Hamburg te ne može da pokrene letove i ka petoj destinaciji.

Foto: Emirates

18.10.2023.