Emirates započeo letove ka Tokio Hanedi

Foto: Emirates

Kompanija Emirates je u subotu 2. aprila započela letove između Dubaija i aerodroma Haneda u Tokiju. Inauguralni let je obavljen Boeingom 777-300ER koji će sada postati redovan gost na ovom japanskom aerodromu imajući u vidu da Emirates planira da održava sedam nedeljnih letova ka ovoj vazdušnoj luci.

Otvaranjem linije za Hanedu Emirates je konačno uspeo da obnovi svoju mrežu letova ka Japanu koju je imao pre pandemije korona virusa. Pored Hanede, prevoznik opslužuje i aerodrom Narita u Tokiju kao i vazdušnu luku Osaka. Zahvaljujući codeshare partnerstvu koje kompanija ima sa Japan Airlinesom, putnicima Emiratesa su dostupne još 24 destinacije u ovoj zemlji do kojih mogu da dođu sa letovima japanske nacionalne avio-kompanije.

Putnici iz Japana će moći da iskoriste benefite mreže Emiratesa pa će tako uz samo jedno presedanje u Dubaiju moći da dosegnu do 130 svetskih destinacija.

„Veoma smo uzbuđeni zbog kontinuiranog razvoja naše japanske mreže i posebno smo zahvalni lokalnim vlastima i našim partnerima na njihovoj podršci i radu sa nama na obezbeđivanju besprekorne globalne povezanosti za japanske putnike. Prisutni smo na tržištu više od 20 godina i veoma smo zadovoljni što smo se konačno vratili u Tokio-Hanedu, jer se radujemo što ćemo podržati sve veću potražnju za međunarodnim putovanjima. Noćni let iz Hanede nudi dragocenu vezu za putnike koji mogu da pristupe tačkama Emiratesovim destinacijama izvan Dubaija, u Evropi, Africi i regionima Bliskog istoka,“ izjavio je Emiratesov menadžer za Japan Satish Sethi.

Foto: Emirates

04.04.2023.