Emirates uputio izvinjenje putnicima, saobraćaj se vraća u normalu

Foto: Emirates

Kompanija Emirates bila je žestoko pogođena posledicama nevremena koje je sredinom ove nedelje zadesilo Dubai i druge gradove u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Usled poplava, oluja i jakog vetra Emirates je otkazao stotine polazaka, dok je veliki broj letova preusmeren ili je kasnio po nekoliko sati.

Sa stišavanjem oluje smanjio se i pritisak na Emirates i njegove zaposlene, te se saobraćaj konačno vraća u normalu. Na aerodromu Dubai (DXB) beleži se svega nekoliko otkazanih odlaznih letova Emiratesa za razilku od nekoliko stotina njih u prethodnim danima.

„Od jutros, u subotu 20. aprila, naši redovni letovi su ponovo uspostavljeni. Putnici koji su prethodno bili zaglavljeni u tranzitnoj zoni aerodroma su rebukirani na druge letove i idu na svoja odredišta. Oformili smo radnu grupu da sortira i dostavi oko 30.000 komada ostavljenog prtljaga njihovim vlasnicima,“ piše u pismu Tima Klarka, predsednika Emirates.

On je uputio izvinjenje svim putnicima koji su bili pogođeni otkazivanjima ili kašnjenjima letova navodeći da je odgovor avio-kompanije na celu situaciju bio „daleko od svaršenog“. Tim Klark navodi da je Emirates otkazao preko 400 letova.

Foto: Emirates

20.04.2024.