Emirates predstavio robota asistenta

Avio-prevoznik Emirates predstavio je svog prvog robota asistenta za prijavu putnika na let. Sara, kako se sistem zove, spaja lica kupaca sa skeniranim pasošima, proverava putnike i vodi ih do prostora za odlaganje prtljaga.

Travel Store Emirates će biti lansiran u srcu financijske četvrti Dubaija. Objekat je otvoren u ICD Brookfield Place u Međunarodnom finansijskom centru Dubaija.

Sara upravlja procesom prijave slično kao tradicionalni kiosk. Putnici skeniraju svoje pasoše, proveravaju svoje kontaktne i putne podatke. Nakon što se putnici čekiraju, robot ispisuje karte za ukrcavanje i oznake torbe i vodi klijente do prostora za odlaganje prtljaga.

“Emirates City Check In je naš najnoviji dodatak iskustvu putovanja u Emiratesu, koji pokazuje našu predanost pružanju mogućnosti klijentima niza opcija za prijavu. Naša nova lokacija je prvi ultra-praktičan objekat za prijavu i odlaganje prtljaga koji se nalazi na povoljnoj lokaciji u oblasti DIFC-a. Ljudi mogu izbeći periode gužve na aerodromu i minimizirati redove. Drago nam je što sarađujemo sa ICD Brookfield na ovom projektu i radujemo se što ćemo u budućnosti našim klijentima pružiti rešenja koja su više fokusirana na tehnologiju.“ -izjavili su u avio-kompaniji.

28.04.2023.