Azija

Emirates pravi najveći cargo hub za prevoz vakcine

emirates, vesti iz avijacije

Kompanija Emirates SkyCargo planira da napravi najveći cargo hub za prevoz vakcine na aerodromu Al Maktoum International Airport (DWC) u blizini Dubaija. Prevoznik će svoj teretni terminal na aerodromu u potpunosti prilagodi transportu buduće vakcine protiv virusa COVID-19. Emirates SkyCargo je početkom pandemije prekinuo sve cargo letove sa aerodroma kako bi konsolidovao svoje operacije i svoje poslovanje.

Izvršni direktor Emirates Grupe, Ahmed bin Saeed Al Maktoum, je izjavio kako njegova kompanija poseduje svu neophodnu infrastrukturu i logističke kapacitete za efikasan prevoz vakcine. On takođe ističe i veoma povoljnu geografsku lokaciju Dubaija koja je veoma pogodna za brz transport.

“Tokom godina, kontinuiranim ulaganjem u mogućnosti i procese za transport osetljivih farmaceutskih proizvoda, Emirates SkyCargo uspeo je da pozicionira Dubai među glavne svetske farmaceutske kupce kao poželjnu tranzitnu tačku tokom cele godine za njihov vredan teret. Postavljanje namenskog huba za prevoz vakcine protiv virusa COVID-19 je ključni projekat koji koristi našu mrežu, domet i kompetencije kako bi pozitivno uticao na živote ljudi širom sveta.” navodi CEO Emirates Grupe.

Emirates SkyCargo je saopštio da u svojoj bazi na aerodromu Al Maktoum ima 4000 kvadratnih metara za skladištenje temperaturno-osetljivih vakcina. Po rečima kompanije, njihov terminal je sposoban da uskladišti 10 miliona vakcina na temperaturama između 2 i 8 celzijusa.

23.10.2020.