Azija

Emirates povećava broj letova ka SAD, UK i Africi

Kompanija Emirates planira da poveća broj letova na linijama ka Sjedinjenim Američkim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu i Africi zbog, kako navode, povećane potražnje putnika. Tako će putnici koji putuju ka severnoameričkoj zemlji moći da računaju na 12 linija između Dubaija i najvećih gradova u zemlji kao što su Njujork, San Francisko, Boston, Hjuston i drugi. Linije ka Bostonu, San Francisku i Hjustonu će dobiti po još jedan nedeljni polazak dok se za Veliku jabuku planira povećanje kapaciteta Airbusovim A380.

Emirates planira da poveća broj polazaka i na linijama ka Ujedinjenom Kraljevstvu koje je i pre pandemije krona virusa bilo jedno od njegovih najvažnijih tržišta. Prevoznik iz UAE će do oktobra obavljati 73 nedeljna leta ka ostrvu a najveći broj polazaka će imati linija Dubai – London Heathrow, ukupno šest dnevno. Četrnaest nedeljnih letova će imati linija ka Mančesteru dok će Birmingem biti povezan sa ukupno 10 polazaka u toku jedne sedmice. Emirates će obnoviti i liniju ka Glazgovu na severu zemlje.

Pored SAD i UK, afričke zemlje će takođe dobiti više letova ka hub-u u Dubaiju. Emirates će povećati broj nedeljnih frekvencija ka gradovima kao što su: Johanezburg, Durban, Lusaka, Harare i Entebe.

13.08.2021.