Afrika

Emirates pojačava saobraćaj ka Južnoj Africi

Foto: Emirates

Kompanija Emirates je najavila da će povećati obim saobraćaja iz Dubaija ka tri južnoafričke vazdušne luke. Već početkom decembra broj letova između Emiratesovog čvorišta i grada Durban će se povećati sa 5 na 7 što znači da će putnici iz ovog dela Južne Afrike moći da računaju na svakodnevne konekcije sa Dubaijem i destinacijama u njegovoj mreži. Drugo povećanje će se dogoditi na liniji ka Kejptaunu, a Emirates najavljuje da će uvećati broj frekvencija sa 7 na 14 i to od 1. februara 2023. godine.

Dodatne kapacitete dobija i ruta Dubai – Johanezburg pa će tako od 1. marta naredne godine broj letova skočiti sa 14 na 21. Najveći grad Južne Afrike trenutno ima 2 dnevna leta ka čvorištu u Dubaiju i to sa Airbusima A380 ali će već od proleća dobiti još jedan dodatni dnevni polazak sa Boeingom 777.

Pored značajnog povećanja dostupnih putničkih sedišta, dodatni letovi će pružiti još teretnih kapaciteta na rutama ka Južnoj Africi. Iz Emirates-a poručuju da će dodatan prostor u teretnim odeljcima aviona omogućiti lokalnim biznisima i proizvođačima da transportuju svoju robu do UAE i ostalih delova sveta.

Sa novim frekvencijama kompanija će narednog leta imati 42 nedeljna odnosno 6 dnevnih letova ka Južnoj Africi.

Foto: Emirates

27.09.2022.