Azija

Emirates organizovao let za vakcinisane putnike

Kompanija Emirates je juče organizovala specijalan let EK2021 za 400 vakcinisanih putnika koji su imali priliku da uživaju u jednom od najnovijih Airbusa A380. Cilj ovog leta je bio da se proslavi i promoviše uspeh vakcinacije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima gde je dato čak 9 miliona doza vakcina protiv korona virusa. Pored putnika, cela posada aviona je bila vakcinisana čime je EK2021 postao prvi let sa 100% vakcinisanim osobljem i putnicima.

Iako su primili vakcinu, putnici su se testirali pre ulaska u avion a PCR testove je obezbedila kompanija Pure Health. Četiristo putnika je dobilo “Choose to Vaccinate” bedževe a nakon leta su podeljeni komemorativni sertifikati za učešće u ovom specijalnom događaju. Na letu su bili prisutni i visoki zvaničnici Emirates-a i zdravstvenih institucija UAE.

“Brzi tempo i napredak UAE u vakcinaciji našeg stanovništva svedoče o viziji i posvećenosti našeg rukovodstva da zaštiti naše zajednice i upravlja pandemijom usvajanjem odgovarajućih mera za zaštitu i državljana i stanovnika. Današnji let je prikaz zajedničkih napora i posvećenosti svih ljudi u pružanju podrške programu vakcinacije i primeni protokola u proteklih 12 meseci kako bi se obezbedilo bezbedno putovanje, podstakao putnički saobraćaj i postavili temelji za ubrzn rast avio-saobraćaja u bliskoj budućnosti. Emirates nastavlja da podržava nacionalni program vakcinacije i zadovoljni smo napretkom postignutim u grupi u vakcinaciji naših zaposlenih,” izjavio je predsedavajući i izvršni direktor Emirates-a Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

11.04.2021.