Emirates kupuje nove avione od Boeinga

emirates, vesti iz avijacije

Kompanija Emirates je saopštila da je postigla dogovor sa najvećim američkim proizvođačem aviona oko nabavke novih Boeinga 777F. Prevoznik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata pazariće 5 Boeingovih širokotrupnih teretnjaka čija kataloška vrednost iznosi 1,7 milijardi dolara koji će mu pomoći da odgovori na sve veću potražnju za prevozom robe. Prva dva B777F trebala bi da stignu u flotu Emirates-a 2024. godine dok se isporuka ostala tri aviona očekuje u 2025. godini.

„Cenimo poverenje koje je Emirates u više navrata ukazivao svojoj teretnoj floti koja se sastoji od Boinga. Proširenje flote Emiratesa sa ovim dodatnim štedljivim B777 teretnim avionima omogućiće avio-kompaniji da podrži rastuću potražnju na tržištu transporta tereta, prevozeći robu brzo i efikasno od početne destinacije do odredišta na Bliskom istoku i širom sveta,“ poručio je izvršni direktor Boeing Commercial Airplanes-a Stan Deal.

Teretno odeljenje avio-kompanije, Emirates SkyCargo već koristi 11 teretnih Boeinga 777, a ovaj broj će se u narednim godinama povećavati kako prevoznika čekaju isporuke novih ali i konvertovanih cargo aviona.

09.11.2022.