Emirates investira 135 miliona dolara u novi trening centar

Foto: Emirates

Kompanija Emirates je saopštila da će sagraditi novi centar za obuku pilota u Dubaiju u kojem će se vršiti trening letačkog osoblja za avione tipa Airbus A350 i Boeing 777X. Prevoznik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata će investirati 135 miliona dolara u ovaj objekat u kojem će se nalaziti najsavremeniji simulatori za obuku na već pomenutim modelima aviona. Novi objekat će se nalaziti u sklopu već postojećeg trening centra kompanije Emirates i će omogućiti prevozniku da poveća kapacitete za obuku pilota za 54% na godišnjem nivou.

„Ova investicija od 135 miliona dolara za izgradnju novog centra za obuku pilota osiguraće spremnost Emiratesa da započne trening letačkog osoblja pre isporuke nove flote aviona počevši od 2024. godine. Zgrada će biti opremljena najnovijim, tehnološki naprednim simulatorima koji će obezbediti najbolju obuka za pilote, uz korišćenje solarne energije za smanjenje potrošnje energije,“ izjavio je predsednik i izvršni direktor kompanije šeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

Završetak gradnje trening centra se očekuje u martu naredne godine dok će prve obuke za Airbus A350 započeti već u junu 2024. godine. Nove prostorije Emirates-a će zauzimati nešto manje od 5900 metara kvadratnih i u njima će se nalaziti 6 letačkih simulatora.

Foto: Emirates

20.02.2023.