Evropa

Emirates i airBaltic potpisali codeshare ugovor

Kompanije airBaltic i Emirates započele su novu codeshare saradnju. Dva prevoznika su potpisala novi codeshre ugovor zahvaljujući kojem će se putnicima obe avio-kompanije stvoriti dodatne mogućnosti za putovanja. airBaltic-ov kod BT naći će se na Emiratesovim letovima ka Bangkoku i Džakarti dok će prevoznik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata svoj EK kod koristiti na sledećim linijama baltičke kompanije:

  • Dubai – Riga
  • Riga – Talin
  • Riga – Viljnus
  • Riga – Helsinki

“Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo novo partnerstvo sa airBaltic-om, vodećom avio kompanijom na Baltiku, koje nam omogućava da klijentima Emirates-a ponudimo još više izbora prilikom putovanja i povezanosti u baltičkom regionu. Saradnja će takođe otvoriti uzbudljivu mrežu globalnih destinacija Emiratesa za više putnika iz baltičkih država. Radujemo se početku uspešnog partnerstva,” izjavio je komercijalni direktor Emirates-a Adnan Kazim.

Emirates je do sada potpisao codeshare ugovor sa 22 avio-prevoznika i 2 železnička operatera. Kompanija takođe ima veliku interline saradnju sa preko 115 partnera širom sveta.

26.11.2021.