Azija

Emirates besplatno prevozi pomoć za Pakistan

Najveći avio-prevoznik Ujedinjenih Arapskih Emirata, kompanija Emirates, uspostavila je vazdušni most između Dubaija i Pakistana kako bi pomogla u prevozu humanitarne pomoći za ovu zemlju. Naime, Emirates Sky Cargo je saopštio da će ponuditi besplatne teretne kapacitete za humanitarnu pomoć namenjenu Pakistanu koji se ovih dana suočava sa nezapamćenim poplavama. Kako bi pomoć stizala brže i efikasnije, Emirates će ustupiti svoje kapacitete na čak pet linija ka Pakistanu pa će tako humanitarna pomoć biti transportovana na linijima iz Dubaija ka Karačiju, Islamabadu, Lahoru, Pešavaru i Sijalkotu.

„Od danas će teretni kapacitet na svim putničkim letovima Emiratesa za Pakistan biti dostupan organizacijama sa sedištem u najvećem svetskom humanitarnom čvorištu, Međunarodnom humanitarnom gradu (IHC), kako bi se prevezla kritična oprema i zalihe, hrana i druga roba za hitnu pomoć direktno ka pet aerodroma,“ navodi se u saopštenju avio-kompanije.

Ozbiljne poplave, koje su rezultat obilnih monsunskih kiša koje su počele u junu 2022. godine, uticale su na živote oko 33 miliona ljudi, što predstavlja oko 14% stanovništva Pakistana. Pošto je pogođena oko jedne trećine teritorije zemlje, hiljade stanovnika je izgubilo svoja ognjišta, dok je preko 1100 ljudi nastradalo.

02.09.2022.