Embraer dobio ugovor vredan preko 2 milijarde dolara

Foto: Porter Airlines

Kanadska avio-kompanija Porter Airlines nabavila je 25 novih Embraera E195-E2. Prevoznik iz Toronta odlučio je da iskoristi opcije iz prethodne porudžbine i proširi svoju flotu aviona.

Porter Airlines je u sredu 29. novembra saopštio da je od brazilskog proizvođača Embraera naručio dodatne letelice iz E2 porodice aviona. Radi se o 25 novih E195-E2 čija je kataloška vrednost 2,1 milijarde dolara.

Porter je iskoristio opcije iz prethodne porudžbine čime je ukupan broj naručenih E195-E2 porastao na čak 75. Iz avio-kompanije ističu da imaju prava kupovine za još 25 letelica te postoji mogućnost da u budućnosti u floti bude i stotinu brazilskih aviona.

Foto: Porter Airlines

Foto: Porter Airlines

„Porter je ušao u novu eru kada je počeo da koristi E195-E2 ranije ove godine. Avion prevazilazi naša očekivanja, posebno u pogledu potrošnje goriva i pruža neverovatan nivo zadovoljstva našim putnicima uz tiho i udobno putovanje. Ovih dodatnih 25 porudžbina nam omogućavaju da nastavimo sa širenjem naše mreže širom Severne Amerike, sa još uzbudljivih novih destinacija,“ poručio je izvršni direktor avio-kompanije Michael Deluce.

Porter Airlines u svojoj floti trenutno ima 24 E195-E2. Letelice su trenutno saobraćaju na linijama iz istočne Kanade, sa fokusom na međunarodni aerodrom Toronto Pirson i Otavu.

30.11.2023.