Azija

Ekspanzija Wizz Air-a iz Sudijske Arabije, najavljeno 20 linija

Foto: Wizz Air

Mađarska niskotarifna avio-kompanija Wizz Air najavila je veliku ekspanziju na Bliskom istoku sa čak 20 novih linija ka 11 evropskih destinacija. Prevoznik će krajem ove godine i u prvoj polovini naredne otvoriti linije sa čak tri aerodroma u Saudijskoj Arabiji, a to su vazdušne luke u gradovima Rijad, Džeda i Damam. Glavni grad Rijad biće povezan sa Larnakom, Sofijom, Bukureštom, Budimpeštom, Bečom, Venecijom, Milanom, Rimom, Napuljom i Katanijom. Letovi ka prestonici ovog kraljevstva startuju već u decembru ove godine a na svim linijama su planirana 2 ili 3 nedeljna polaska.

Veliki broj linija dobiće i Damam i Džeda koji će se takođe povezati sa velikim gradovima južne i istočne Evrope. Tako će se iz Damama koji se nalazi na istoku zemlje uskoro moći putovati ka Tirani, Budimpešti i Larnaki dok će putnici iz Džede imati direktne letove za Rim, Milano, Veneciju, Beč, Budimpeštu, Bukurešt i Larnaku.

„Saudijska Arabija je jedna od najuzbudljivijih zemalja na svetu za avijaciju koja ima eklektičnu mešavinu mogućnosti putovanja sa destinacijama koje se ne mogu propustiti, bezbrojnim uzbudljivim atrakcijama i naprednom kulturnom scenom. Kraljevstvo vidim kao dugoročno strateško tržište za Wizz Air gde ćemo nastaviti da inoviramo i nudimo jeftina putovanja u korist stanovnika i posetilaca Saudijske Arabije, kao i diverzifikujuće ekonomije zemlje,“ izjavio je izvršni direktor kompanije Jozsef Varadi.

Foto: Wizz Air

25.08.2022.