easyJet otvara još jednu bazu

easyJet

Niskotarifni prevoznik easyJet je saopštio da će otvoriti svoju četvrtu bazu u Španiji i to u Alikanteu, popularnoj letnjoj destinaciji na Mediteranu. easyJet će narednog proleća bazirati tri aviona u ovom gradu i ponudiće ukupno 1,62 miliona sedišta tokom letnje sezone što predstavlja povećanje od 16% u poređenju sa istim periodom ove godine.

Tri aviona easyJeta neće biti bazirana tokom cele godine već samo tokom letnje sezone ali će uprkos tome generisati veliki rast na ovom mediteranskom aerodromu. Otvaranje baze bi trebalo da stvori 100 novih radnih mesta kao i dodatne mogućnosti indirektnog zapošljavanja.

„Ponosni smo što najavljujemo još jednu novu sezonsku bazu u Španiji, strateški važnom tržištu na kojem nastavljamo da rastemo, podstičemo turizam i otvaramo radna mesta. Alikante je veoma atraktivna destinacija i verujemo da postojanje baze nudi veliki potencijal za proširenje našeg poslovanja u zemlji, omogućavajući nam da poboljšamo povezanost regiona. Sa ovom bazom možemo približiti stanovnike Alikantea velikim evropskim gradovima i takođe ojačati poziciju Alikantea na međunarodnoj turističkoj mapi,“ poručio je direktor easyJeta za južnu Evropu Javier Gándara.

Foto: easyJet

25.05.2023.

Ostavi komentar