easyJet otvara bazu u Birmingemu

Foto: easyJet

Britanska niskotarifna avio-kompanija easyJet je najavila otvaranje nove baze u Ujedinjenom Kraljevstvu, ovoga puta na aerodromu Birmingem. Prevoznik je saopštio da će u martu naredne godine bazirati 3 Airbusa A320 uz pomoć kojih će pokrenuti veliki broj novih linija. Kako do otvaranja baze ima deset meseci, easyJet nije izlazio sa informacijama koje će rute biti pokrenute.

Baziranjem letelica stvoriće se 100 direktnih radnih mesta za pilote, kabinsko osoblje i druge radnike bitne za svakodnevne operacije iz Birmingema. Procenjuje se da će pokretanje baze pomoći u stvaranju još 1200 radnih mesta u regionu Zapadni Midlends.

„Pošto već dugi niz godina radimo u Birmingemu, odluka o otvaranju baze i rastu na aerodromu sada je svedočanstvo velike potražnje koju vidimo, zajedno sa značajem tržišta Velike Britanije u podršci našem profitabilnom rastu,“ poručio je izvršeni direktor avio-kompanije Johan Lundgren.

easyJet već opslužuje ključne domaće linije, a prisutan je i na međunarodnim linijama  ka Amsterdamu, Ženevi, Milanu, Napulju, Lisabonu, Faru i Palma de Majorci.

18.05.2023.