Dve trećine B777 flote Red Vingsa pokvareno, putnici bili zaglavljeni u Turskoj

Foto: Red Wings Airlines

Ruski turisti koji su letovali u Antaliji su neplanirano produžili svoj godišnji odmor nakon što su se Boinzi 777 kompanije Red Vings Erlajns (Red Wings Airlines) pokvarili, prenosi Aero Time.

Putnici koji su 12. avgusta trebali da se ukrcaju na let ka Jekaterinburgu su na turskom aerodromu čekali osam sati ali im je iz avio-kompanije rečeno da je let otkazan. Oni su poslati nazad u hotel, a rečeno im je da će let biti obavljen sutradan. Međutim, sledećeg dana let za Jekaterinburg je ponovo otkazan što je izazvalo još veću frustraciju već besnih putnika.

Sličnih problema je bilo i sa Red Vingsovim letom između Antalije i Moskve Žukovski koji je kasnio 11 sati.

Razlog odlaganja i otkazivanja su bili problemi sa flotom Boinga 777-200ER. Dva od tri aviona koje Red Vings koristi su bila pokvarena u isto vreme. Jedan od dva Boinga 777 je imao problem sa sistemom za hlađenje motora zbog čega se dugo zadržao na popravci.

Po putnike u Antaliji je zbog ozbiljnosti kvarova poslat avion kompanije Ikar.

Operativnost flote ruskih avio-kompanija je iz mesec u mesec sve manja zbog čestih kvarova i nedostatka rezervnih delova za avione. Problemi su postali toliko ozbiljni da je pilotima Aeroflota naređeno da prilikom sletanja sa određenim letelicama ne koriste kočioni sistem, preneo je portal Aero.rs.

Foto: Red Wings Airlines

15.08.2023.