Fleš Region

Dvadeset pet novih rotacija na Aerodromima Crne Gore

Radulović: Dvadeset pet novih rotacija na Aerodromima Crne Gore od kojih su nove Tel Aviv, Rijad, Jerevan, Prag, Poznanj, Paradubice, Kraljevo
Aerodromi Crne Gore će 2022. godinu, kako se nadamo, završiti boljim poslovnim rezultatom u odnosu na prošlu, očekuje zamenik izvršnog direktora aerodroma Crne Gore, Petar Radulović. On je podsetio na prva četiri meseca koja su ohrabrujuća s obzirom na to da je zabeležen rast u broju putnika u odnosu na 2021. godinu za 200 odsto, a da je broj opsluženih vazuhoplova veći za 100 odsto. Da će dinamika vazdušnog saobraćaja biti intenzivnija ukazuju i najave letova za IATA letnju sezonu 2022. godine.
„U narednih mesec i po, preko Aerodroma Crne Gore, povezaćemo našu zemlju sa 25 svetskih destinacija“, kaže Radulović. „Shodno činjenici da se približava sezona, na piste Aerodroma Crne Gore sletaće turisti sa svih krajeva sveta. Destinacije sa kojih ćemo dočekivati putnike u Podgorici su Almati, Katovice, Milano, Luksemburg, Poznanj, Jerevan, Paradubice i Tel Aviv, a u Tivtu su to Štutgart, Kopenhagen, Štokholm, Rijad, Oslo, Helsinki, Ženeva, Ljubljana, Prag, Banja Luka, Bratislava, Minhen, Frankfurt, Kraljevo, Niš i Viljnus, od čega su nove destinacije Tel Aviv, Paradubice, Jerevan, Poznanj na aerodromu Podgorica i Rijad, Kraljevo, Prag na aerodromu Tivat“, precizirao je Radulović uz napomenu da je Crna Gora trenutno, preko aerodroma u Podgorici, povezana sa 33 destinacije, a preko Tivta sa čak 35.
Izvor:Aerodromi Crne Gore
18.05.2022.