Fleš Region

Dva grada u Češkoj nove destinacije Air Montenegra

Mapa destinacija do kojih stiže Air Montenegro se uvećava, od ove sezone dostupne su još dve evropske adrese. Od 18. juna, svake subote i utorka, avioni nacionalnog avio-prevoznika Crne Gore leteće iz Tivta za Prag, dok će tokom leta biti organizovani i čarter letovi za Pardubice. 

Uoči prvog leta iz Tivta za Prag predstavnici kompanije danas su se sastali sa ambasadorkom Republike Češke u Crnoj Gori, Nj.E Janinom Hrebičkovom i zamenicom Ambasadorke Petrom Ali Dolákovom. Ambasadorka je istakla da Crna Gora sa svim svojim prirodnim lepotama ima veliki potencijal kao destinacija za turiste iž Češke koji vole more i plaže, ali i planine i aktivni odmor. Naglasila je i da je važna dodatna promocija Crne Gore u Češkoj i da se nada da će se nastaviti dobra saradnja između dve zemlje i uspostaviti direktni letovi za Prag i iz Podgorice. 

Vršiteljka dužnosti izvršne direktorice Air Montenegra, Dragana Frantov Nikolić ovom prilikom je poručila: „Jedna od naših vizija je da Crnu Goru povežemo sa što većim brojem gradova širom Evrope. Zato konstantno širimo svoju mrežu, i sada, godinu od prvog leta, imamo preko 10 destinacija prema kojima letimo. Posebo nas raduje veliko interesovanje turista iz Češke kao važnog tržišta za Crnu Goru, zbog čega su, osim redovne sezonske linije za Prag planirani i čarter letovi. Cilj Air Montenegra je dalji razvoj povezanosti dve zemlje u vidu dužeg perioda saobraćaja i većeg broja letova  Svesni koliko je nacionalna avio-kompanija važna za turizam i privredu u cjelini, težimo da damo doprinos boljoj sezoni.“

13.06.2022.