„Divlji“ taksisti i dalje na BG aerodromu

taksi

Iako se u poslednje vreme intezivno radi na rešavanju problema sa radom nelegalnih taksista na beogradskom aerodromu, oni nisu još uvek do kraja rešeni.

Kako piše portal eKapija, jedan od neregistrovanih taksista je strancu vožnju od aerodroma do Beograda na vodi naplatio čak 100 evra, što je šest puta veća cena od realne, ali je korisnik usluge čest gost Beograda i znao je kako da postupi i prijavi bahatog taksistu nadležnima, koji su potom reagovali i istog vozača kaznili.

Pre dve godine donesen je novi pravilnik o radu taksi službi na aerodromu kojim se predviđa da se prilikom dolaska na aerodrom svaki taksista prijavi na ulaz u parking-prostor kako bi bio evidentiran za pristupanje taksi stajalištu. Taksista se automatski svrstava na listu čekanja za pružanje ove usluge, a za to vreme mora da bude u vozilu ili pored njega.  Iako ova odluka u teoriji dobro izgleda, to nije smetalo nelegalnim prevoznicima da i dalje „otimaju“ posao legalnim.

Očigledno je da bez drakonskih finansijskih kazni, pa i oduzimanja vozila ovim „divljim“ taksistima, red neće biti moguće uspostaviti u skorije vreme, a time gube legalni taksisti kao i sam aerodrom, kako finansijski tako i na svom ugledu.

Foto: Pixabay

04.11.2023.

Ostavi komentar