Evropa

Direktorka mančesterskog aerodroma podnela ostavku

Foto: Ardfern

Generalna direktorka aerodroma Mančester, Karen Smart, podnela je ostavku nakon višenedeljnog haosa na ovoj vazdušnoj luci. Gospođa Smart koja već dve godine obavlja funkciju generalnog direktora je odlučila da napusti kompaniju Manchester Airport Group (MAG) i potraži nove mogućnosti za karijeru, navodi se u saopštenju aerodroma. Vest o njenoj ostavci pojavila se u trenutku kada vazdušna luka ima velike operativne probleme zbog čega se stvaraju ogromni redovi na bezbednosnoj kontroli, check in šalterima kao i na trakama za preuzimanje prtljaga.

Na mesto Karen Smart dolazi Ian Costigan, menadžer za transformacije MAG-a koji će voditi poslove ovog aerodroma do kraja letnje sezone.

„Žao mi je što sam izgubio Karen nakon godina njene vredne službe, ali razumem i njenu želju da se vrati na jug iz porodičnih razloga i da istraži nove mogućnosti za karijeru. Iako će sigurno biti još izazova pred nama, uveren sam da ćemo uskoro početi da uviđamo prednosti planova oporavka koje je Karen pomogla da se sprovedu i radujem se saradnji sa Ianom i njegovim liderskim timom kako bismo ih unapredili,“ izjavio je izvršni direktor MAG-a Charlie Cornish.

Foto: Ardfern

07.04.2022.