Direktor Kenya Airways-a preti otkazima zbog štrajka

Pregovori između Kenya Airways-a i Udruženja pilota avio-kompanija Kenije (KALPA) su propali i sada bi se piloti mogli suočiti sa posledicama zbog predstojećeg štrajka, rekao je izvršni direktor ove kompanije Allan Kilavuka. Tokom konferencije za medije izvršni direktor je saopštio da su pregovori sa sindikatom propali i da će piloti koji štrajkuju biti otpušteni, prenosi Business Daily.

„Imali smo razgovore, ali ti razgovori nisu dali rezulate za koje smo se nadali da će dati u narednom periodu,“ izjavio je gospodin Kilavuka tokom brifinga.

On tvrdi da namera sindikata nikada nije bila da pregovara, već da potvrdi da će nastaviti sa svojim štrajkom ako njihovi zahtevi ne budu ispunjeni. Uprkos neuspelim pregovorima, prvi čovek Kenya Airways-a je istakao da će kompanija ostati otvoren za razgovore.

„Još uvek smo otvoreni za diskusiju, ali u isto vreme, avio-kompanija je lokalni proizvod koji služi zaposlenima, tako da je moja odgovornost da obezbedim da avio-kompanija ostane u životu i izdržava 3.800 zaposlenih, a ne samo nekoliko nas,“ dodao je Kilavuka.

Između ostalih problema, sindikat je protestovao i zbog povlačenja Kenya Airways-a iz „Fonda za osiguranje osoblja“, rekavši da to krši sporazum između avio-kompanije i sindikata. Kako bi iskazali nezadovoljstvo ponašanjem poslodavca, zaposleni će stupiti u dvonedeljni štrajk od 1. novembra.

28.10.2022.