Direktor Boeinga želi teretni Dreamliner

Foto: Yasobara

Paleta teretnih aviona američkog Boeinga se trenutno sastoji od svega tri aviona, modela B777F, B767F i B787-8F. Međutim, gami američkog proizvođača uskoro bi se mogao pridružiti još jedan cargo avion, teretni Boeing 787 Dreamliner. Iako kompanija još uvek nije zvanično najavila dolazak teretne varijante popularnog širokotrupca, direktor Boeinga David Calhoun je za portal FreightWaves izjavio da je ovo najbolja opcija za proizvođača.

Prvi čovek Boeinga navodi da kompanija razmatra mogućnost razvoja B787F koji bi u budućnosti mogao da zameni veoma popularni model B767F, a čija proizvodnja još uvek traje. Gospodin Calhoun je takođe poručio da je optimističan po pitanju cargo biznisa i da očekuje da će se isti povećavati u narednim godinama.

Iako je jasno da Boeing 787F neće ugledati svetlost dana barem još nekoliko godina, pripreme za lansiranje drugog modela, Boeinga 777-8F su uveliko u toku. Novi Boeingov širokotrupni avion biće konkurent Airbusovom modelu A350F, a obema letelicama se predviđa veliki komercijalni uspeh.

Foto: Yasobara

17.09.2022.