Evropa

DHL Express naručio nove teretne avione

Nemačka kompanija DHL Express naručila je šest novih širokotrupaca od najvećeg američkog proizvođača aviona. Naime, radi se šest o Boeinga 777F koji će pomoći DHL Express-u da zadovolji sve veću potražnju za prevozom tereta na svetskom tržištu.

„Sa porudžbinom za šest novih, velikih širokotrupnih teretnih aviona, nastavljamo da ulažemo u našu budućnost i dalje unapređujemo sposobnost i doseg naše globalne vazdušne mreže. Boeing 777 Freighter je najefikasniji avion u svojoj klasi i povezaće DHL-ova globalna čvorišta u Sinsinatiju, Lajpcigu i Hong Kongu i opsluživaće druga ključna tržišta. Posvećeni smo pružanju najkvalitetnijih i efikasnih usluga našim klijentima, dok istovremeno smanjujemo emisiju ugljenika modernizacijom naše flote najefikasnijim dostupnim tipom aviona. Novi avion će značajno doprineti našoj težnji da smanjimo emisiju štetnih gasova na ispod 29 miliona tona do 2030. godine,“ izjavio DHL Express-ov viši potpredsednik za globalnu flotu Geoff Kehr.

Boeing 777F jedan je od najpopularnijih cargo aviona na svetu a do danas je isporučeno više od 300 primeraka desetinama prevoznika širom planete. DHL Express trenutno koristi 15 ovakvih aviona dok se isporuka dodatnih letelica očekuje u narednih nekoliko godina.

09.03.2022.