Deo Boeinga 747 pao na kuću u Belgiji

Jedna kuća u belgijskom gradu Waremme u blizini Liježa je nedavno bila oštećena nakon što je deo teretnog Boeinga 747 pao na nju. Naime, B747 kompanije Air Atlanta Icelandic izgubio je deo motora prilikom poletanja iz Liježa prošle srede, a komponenta pogonske jedinice završila je na krovu jedne kuće.

Gospodin Luis koji živi u ovoj kući je za lokalne medije izjavio da je te noći čuo veoma glasan zvuk aviona i da je mislio da letelica leti veoma nisko. Međutim, ono što ga je iznenadilo je bio snažan prasak za koji je mislio da je zvuk grmljavine. Ipak nakon što je izašao iz kuće video je deo motora koji je prvobitno pao na krov, a potom je završio u samom dvorištu.

Na lice mesta su te noći došli vatrogasci dok su narednog dana stigli i pripadnici Jedinice za istraživanje vazdušnih nesreća koji su izvršili istragu i pokušali da ustanove sa kog je aviona deo otpao. Ispostavilo se da je deo motora otpao sa Boeinga 747 sa registracionom oznakom TF-AMC koji pripada kompaniji Air Atlanta Icelandic i koji je te noći leteo iz Liježa ka Malti.

14.09.2022.