Vazduhoplovstvo Srbije

Delegacija ACG posetila Akademiju u Vršcu

Zamenik izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore Petar Radulović i članovi Odbora direktora borave u poseti Vazduhoplovnoj akademiji u Vršcu na poziv rukovodstva te ustanove.
“Čast nam je što smo se lično uverili u ljudske i tehničke kapacitete akademije koja ima tradiciju u obrazovanju vazduhoplovnih kadrova od skoro devet decenija”, izjavio je predsednik Odbora direktora, Nebojša Đoković.
“Ovo je bila prilika da se eventualno razmotri okvir, nadamo se, buduće uspešne saradnje ACG i akademije. Na licu mesta smo se upoznali sa njihovim trenutnim i predstojećim projektima u kojima, izvesno, možemo prepoznati jasan potencijal za saradnju na obostrano zadovoljstvo”, naveo je Đoković.
Pomoćnik direktora akademije, Miloš Đokić kazao je da su se iskristalisale dve jasne teme.
“Između ostalog, najznačajniji vid saradnje kog planiramo da razvijemo u narednom periodu je obuka aerodromskog osoblja koju bi za potrebe Aerodroma Crne Gore trebalo da realizuje Vazduhoplovna akademija.
Takođe, u narednom periodu razmotrićemo mogućnost organizacije obuke pilota na aerodromima u Podgorici i Tivtu u periodu godine kada se zbog nepovoljne meteorološke situacije obuka otežano odvija u Vršcu”, dodao je Đokić.
Delegaciju ACG u Vršcu dočekali su i pomoćnik direktora Srđan Čokorilo, kao i šef Odjeljenja za obezbeđivanje uslova za korišćenje aerodroma, Velibor Pečenićić.
Izvor- Aerodromi Crne Gore
12.03.2022.