„Da li si Alahov rob“: Putnik uznemiravao ljude pa izbačen iz aviona

Foto: Airbus - Vincent Thian

Putnici na današnjem letu MH122 kompanije Malejža Erlajnsa (Malaysia Airlines) između Sidneja i Kuala Lumpura su doživeli veoma neprijatnu situaciju kada je jedan čovek počeo da uznemirava ljude verskim propovedanjima, prenosi Aero Time. Mada nije poznato da li je bio isprovociran i koji je tačno razlog njegovog ponašanja, putnik je sve vreme agresivnim tonom ponavljao „da li si Alahov rob“ i „moje ime je Muhamed, Alahov rob“.

Zbog uznemiravanja drugih putnika i kabinskog osoblja, posada je odlučila da se vrati u Sidnej svega nekoliko minuta nakon što je iz njega poletela. Nakon sletanja na australijski aerodrom putnik je nastavio da ponavlja svoje reči, a na jednom video snimku se vidi stjuard koji je na pitanje „da li si Alahov rob“ odgovorio pozitivno.

Međutim, uznemiravanje putnika se nastavilo. Jedan od svedova sa leta MH122 je na Twitteru napisao da policija nije ušla u letelicu ni sat vremena nakon sletanja aviona. Problematični putnik je u jednom trenutku krenuo da se moli Bogu.

Avion je nakon stajanja na pisti aerodroma evakuisan, a putnicima je naređeno da svoje stvari ostave u avionu. Australijska policija je na kraju uhapsila čoveka koji je uznemiravao druge ljude.

Erbas A330 (9M-MTK) koji je trebao da obavi let ka Kuala Lumpuru se još uvek nalazi u Sidneju.

Foto: Airbus – Vincent Thian

14.08.2023.