Corendon želi da leti „preko bare“

Corendon

Holandski De Telegraaf je nedavno preneo vest da bi kompanija Corendon Airlines uskoro mogla za započne transatlantske letove. Naime, prevoznik razmatra mogućnost uvođenja prve prekookeanske linije između Amsterdama i ostrva Kurasao, jednog od najpopularnijih letnjih destinacija holandskih putnika, a za tu priliku želi da iznajmi jedan širokotrupni Airbus A350.

Corendon Grupa u sklopu koje posluje i sama avio-kompanija upravlja hotelom na karipskom ostrvu i do sada je turiste dovozila na letovima KLM-a. Međutim, cene letova nacionalne avio-kompanije su postale previsoke te bi prevoz putnika sopstvenim avionom umanjilo troškove turističkih aranžmana. Kompanija takođe predviđa i veliki rast potražnje za letovima ka Kurasau zbog čega želi da sama prevozi putnike.

Corendon Dutch Airlines je trenutno koristi tri Boeinga 737-800 i uglavnom obavlja redovne i čarter letove ka turističkim destinacijama na Mediteranu. Ukoliko odluči da pokrene sopstvene letove ka ostrvu Kurasao, na svojoj prvoj long-haul liniji će se suočiti sa konkurentima KLM-om i TUI-em koji takođe lete na ovoj ruti.

Foto: Corendon

17.05.2023.