Azija

Codeshare sporazum Qatar Airwaysa i Air Canada

Qatar Airways je u sredu 18. novembra potpisao codeshare sporazum sa Air Canada za letove između Dohe i Toronta. Prvi letovi sa zajedničkim kodovima započeli bi 15. decembra 2020. godine. Ovaj sporazum putnicima Air Canada otvara mogućnost da rezervišu putovanja na svojim letovima između Toronta i Dohe, kao i za više od 75 destinacija u Aziji, Africi i regionu Bliskog Istoka.

„Oduševljeni smo što smo osigurali ovaj strateški ugovor o deljenju kodova sa Air Canadom kako bismo našim putnicima pružili besprekorno putovanje do i iz Toronta.” izjavio je Akbar Al Baker, izvršni direktor Qatar Airwaysa.

Qatar Airways je počeo sa letovima za Kanadu još u junu 2011. godine. U početku je avio-kompanija letela za Montreal sa frekvencijom od tri leta nedeljno. Zatim je u decembru 2018. broj letova povećan na četiri redovna leta nedeljno. Nakon postizanja sporazuma sa Air Canadom , Qatar Airways  očekuje da obnovi svoju bivšu mrežu od ukupno 126 destinacija, uključujući 28 evropskih ruta, 42 destinacije u azijsko-pacifičkom regionu, 15 ruta na Bliskom istoku, 11 u SAD-u, kao i 20 ruta u Africi.

19.11.2020.