Južna Amerika

Čile se otvara za međunarodni saobraćaj

Nakon osam meseci od zatvaranja, vlada Čilea je donela odluku o ponovnom uspostavljanju međunarodnog avio saobraćaja. Počev od 23.novembra ove godine, biće omogućen dolazak međunarodnim putnicima na aerodrom Arturo Merino Benítez. Trenutno su Čile, Urugvaj i Venecuela jedine države Južne Amerike koje drže ozbiljna ograničenja prema međunarodnim putnicima.

Uslovi koje moraju da ispune putnici koji dolaze na aerodrom Arturo Merino Benítez su takvi da samo državljani, stanovnici i putnici koji imaju venčani list sa državljaninom ili rezidentom Čilea mogu ući u zemlju. Takođe, putnici bez negativnog testa COVID-19 podležu karantinu tokom 14 dana,  i obavezno je popunjavanje „izjave za putnike“ dostavljene pre polaska. Pre pandemije, sa aerodroma u Čileu su letele 23 kompanije, među kojima su i LATAM, JetSMART, Sky Airline, GOL, Air Canada, KLM, American Airlines, Iberia, Qantas, Aeromexico, a kroz aerodrom je u toku 2019 godine prošlo 24,6 miliona putnika.

Zbog pandemije COVID-19, iz Čilea se više ne leti na 22 destinacije , i nema predviđenog datuma za povratak na iste:

Okeanija: Papete, Melburn, i Okland
Južna Amerika: Salvador, Brasilia, Porto Alegre, Recife, Iguazu, Mendoza, Kordoba, Rosario, Kusko, Arequipa, Trujilo, i  Kali.
Severna Amerika i Karibi: Dalas, Atlanta, Hjuston, Punta Cana, Kankun, i Meksiko Siti.
Azija: Tel Aviv.

14.11.2020.