Evropa

Budućnost Norwegiana sve neizvesnija

Vlada Norveške je nedavno saopštila da neće pružati dalju finansijsku podršku Norwegian Air-u. Niskotarifni prevoznik, koji se nalazi u veoma lošem finansijskom stanju, više neće primati državnu pomoć koju je ranije dobijao. Norwegian Air je u toku prethodnih nekoliko meseci primio državnu pomoć u vrednosti od 2 milijarde evra koje mu, očigledno, nisu bile dovoljne. Ministar trgovine i industrije Iselin Nybø je izjavio kako bi svako dalje pomaganje kompaniji predstavljalo nepotrebno trošenje novca poreskih obveznika.

Izvršni direktor Norwegian Air-a Jacob Schram je povodom odluke Vlade izjavio kako je to “šamar u lice” kompaniji. On je istakao da konkurenti Norwegiana dobijaju milijarde evra pomoći od svojih država što budućnost norveške kompanije stavlja u rizik.

“Činjenica da se naša Vlada odlučila da se uzdrži od pružanja dalje finansijske podrške Norwegianu veoma je razočaravajuća i oseća se kao šamar svima u Norwegianu koji se bore za kompaniju kada naši konkurenti primaju milijarde sredstava od svojih Vlada.” rekao je CEO Norwegian Air-a.

09.11.2020.