Evropa

Budimpešta dobila direktnu liniju za Njujork

Foto: LOT

Nakon pandemije korona virusa poljska nacionalna avio-kompanija LOT obnovila je liniju između Budimpešte i Njujorka (JFK). Prvi let na ovoj dugo očekivanoj ruti obavljen je 2. juna sa LOT-ovim Boeingom 787-8 koji će od sada postati redovan gost na budimpeštanskom aerodromu. Kompanija je najavila da će se letovi između dva grada obavljati tri puta nedeljno i to po sledećem rasporedu:

Iz Budimpešte:

  • utorkom i petkom ( LO33) u 12:25
  • nedeljom (LO33) u 12:15

Iz Njujorka:

  • ponedeljkom i četvrtkom (LO34) u 17:30
  • subotom (LO34) u 18:15

LOT-ov Boeing 787 neće biti baziran u Budimpešti već će letove između mađarske prestonice i Velike jabuke obavljati u sklopu W-rotacije. Avion će tako leteti na ruti Varšava – Njujork – Budimpešta – Njujork – Varšava što znači da će glavni grad Poljske određenim danima imati dva dnevna leta ka američkoj metropoli.

Pored LOT-a, transatlantske letove ka Budimpešti će obavljati i Air Canada na svojoj liniji ka Torontu. Planove za letove ka Mađarskoj je imao i American Airlines koji je želeo da poveže Budimpeštu sa svojom bazom u Filadelfiji. Međutim, zbog problema sa flotom i isporukom novih aviona kompanija je odustala od ove rute.

Foto: LOT

07.06.2022.