Brussels Airlines obnovio dve linije ka Africi

Foto: Brussels Airlines

Najveća belgijska avio-kompanija Brussels Airlines obnovila je redovne letove ka dve afričke destinacije. Naime, Konakri i Uagadugu ponovo su dobili direktne linije ka Briselu nakon dve godine pauze, a ova dva grada su postala šesnaesta i sedamnaesta destinacija Brussels Airlines-a u subsaharskoj Africi. Letovi ka Gvineji i Burkini Faso obavljaće se tri puta nedeljno sa širokotrupnim Airbusom A330.

„Kao stručnjaci za Afriku, veoma smo srećni što se ponovo širimo na našem najvažnijem kontinentu. Bili smo u mogućnosti da ponovo zaposlimo mnoge od naših prethodnih zaposlenih, što znači da odmah imamo iskustvo koje je potrebno da ponovo pokrenemo naše direktne linije između dva važna afrička glavna grada: Konakrija i Uagadugua i naše matične baze, briselskog aerodroma. Ovo je važan korak koji još jednom potvrđuje našu važnu ulogu mosta između Evrope i Afrike,“ izjavio je Brussels-ov šef prodaje za subsaharsku Afriku Philippe Saeys-Desmedt.

Brussels Airlines je već leteo ka prestonicama Gvineje i Burkine Faso ali je zbog pandemije korona virusa bio primoran da ove rute ukine. Međutim, usled brzog oporavka vazduhoplovne industrije u Evropi, dva afrička grada ponovo su dobila direktne letove ka Briselu. Putnici iz Afrike imaće dobre opcije za presedanje na briselskom aerodromu kako letovi iz Konakrija i Uagadugua pristižu malo pre jutarnjeg talasa ka Evropi i SAD.

Foto: Brussels Airlines

12.06.2022.