Brnik obara rekorde

Ljubljana

Kako prenosi portal Sierra5.net, aerodrom Brnik će ove godine oboriti sve rekorde u broju avio-kompanija koje će leteti sa njega.

Naime, čak 22 avio-kompanije planiraju svoje letove iz Ljubljane, a biće pokriveno 25 aerodroma širom Evrope i sveta. Letnji red letenja počinje u nedelju 31. marta i ostaće na snazi ​​do 26. oktobra.

Sezonalnost saobraćaja na ljubljanskom aerodromu je izražena, u proleće broj putnika počinje naglo da raste i dostiže vrhunac u letnjim mesecima, kada sa aerodroma putuje najmanje duplo više putnika nego u zimskim mesecima.

Letnja sezona će ponuditi raznovrsniju ponudu letova, kako po broju destinacija tako i po učestalosti letova. 22 redovna prevoznika nudit će više od 150 letova nedeljno na 25 destinacija. Putnici će uskoro moći da se raduju novim vezama sa Aerodroma Ljubljana.

Prvo će 25. aprila avioprevoznik airBaltic uspostaviti letove za Rigu, koji će povezivati ​​Sloveniju sa Letonijom dva puta nedeljno, svakog četvrtka i nedjelje. Nova veza Norwegian-a sa Kopenhagenom počeće 29. aprila. Letovi za Dansku bit će dostupni putnicima dva puta nedeljno, u početku ponedjeljkom i petkom, a u jeku ljetne sezone utorkom i subotom.

29.03.2024.