Evropa

British uvodi nove linije sa aerodroma London City

Podružnica britanske nacionalne avio-kompanije, BA CityFlyer, planira da pokrene četiri nove linije sa aerodroma London City (LCY). Regionalni prevoznik će otvoriti linije ka Luksemburgu, Milanu, Solunu i Barseloni a u isto vreme će obnoviti sezonske rute ka Džersiju i Gvernseju koje je pokrenuo prošle godine.

Letovi ka Italiji i Luksemburgu startuju krajem marta i obavljaće se sedam puta nedeljno. Sa druge strane, otvaranje linija za Solun i Barselonu zakazano je za jun i to sa manje nedeljnih frekvencija. BA CityFlyer je saopštio da će ka drugom najvećem gradu Grčke leteti svega jednom nedeljno dok će na liniji između Londona i Barselone saobraćati šest puta u toku jedne nedelje. Na svim navedenim rutama će leteti regionalni Embraer E190 koji može da primi 98 putnika u dvoklasnoj kabini.

„Kako putnici počinju da planiraju svoj sledeći letnji odmor, želeli smo da ponudimo nove rute do nekih od najpopularnijih evropskih destinacija. Lako dostupne sa aerodroma London Citi, one su odličan dodatak našoj velikoj mreži,“ poručio je generalni direktor BA CityFlyer-a Tom Stoddart.

13.01.2022.