British povećava broj transatlantskih letova

Foto: Stuart Bailey

Britanska nacionalna avio-kompanija povećaće broj nedeljnih letova između Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država ove letnje sezone. Naime, British Airways planira da otvori novu liniju između aerodroma Heathrow i Portlanda na Zapadnoj obali SAD. Letove između dva grada obavljaće Boeing 787 Dreamliner dva puta nedeljno, a Portland će postati 26. američka destinacija British Airways-a.

„Ovog leta British Airways će leteti iz 26 američkih gradova za London i veoma smo uzbuđeni što ćemo dodati Portland na našu listu transatlantskih destinacija. Ne samo da smo jedina avio-kompanija koja nudi direktne letove od Portlanda do Londona, već ova nova ruta takođe otvara mogućnost presedanja za naše klijente,“ izjavio je direktor kompanije za mrežu i alijanse Neil Chernoff.

British Airways je saopštio da će obnoviti neke linije na kojima je leteo pre pandemije korona virusa. Tako će San Hoze i Pitsburg ponovi dobiti direktne linije ka Heathrow-u dok će se broj nedeljnih polazaka na već postojećoj liniji ka Njujarku povećati za 7. Uprkos problemima sa nedostatkom radnika i operativnih problema u Velikoj Britaniji, British Airways će u trećem kvartalu dostići 95% nivoa transatlantskog saobraćaja iz rekordne 2019. godine.

Foto: Stuart Bailey

04.06.2022.